Politika zasebnosti

 1. Za uporabo te spletne strani velja politika zasebnosti družbe Amos d.o.o., s sedežem Legatova ulica 14, 1000 Ljubljana, matična številka: 5728711000, ki spada pod Okrožno sodišče v Ljubljani (v nadaljnjem besedilu “Ponudnik”). Politika zasebnosti je zagotavljana v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46 / ES (splošna uredba o varstvu osebnih podatkov – BDPR). 

  • Aktivno posredovani osebni podatki

           Na tej spletni strani zbiramo vaše podatke, ki jih nam prostovoljno posredujete. Osebne podatke zbiramo na primer pri vašem naročilu, registraciji ali zahtevanju informacij o izdelkih ali storitvah, pri vpisu v tržno komuniciranje, izpolnjevanju vprašalnikov, pošiljanju povratnih informacij o izdelkih ali storitvah. Ti osebni podatki lahko vključujejo vaše ime, priimek, ime podjetja, e-naslov, telefonsko št., naslov in druge informacije …

           Takšne podatke nam lahko posredujete le na prostovoljni osnovi. 

  • Pasivno posredovani osebni podatki

           Poleg tega samodejno zbiramo informacije pri uporabi naših spletnih strani. Te informacije morda ne bodo razkrile vaše identitete neposredno, lahko pa vsebujejo informacije o določeni napravi, ki jo uporabljate (na primer vrsto spletnega brskalnika, naslov IP …). Te informacije dobimo prek t.i. piškotkov (za več informacij o tej problematiki glej spodaj).

  Dostop do osebnih podatkov
  Imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov in pravico, da jih odstranite ali popravite. V skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta vas mora ponudnik o tem obvestiti. V tem dokumentu boste obveščeni o obsegu obdelave osebnih podatkov, virov osebnih podatkov, obdelavi in drugih pomembnih dejstvih. Nekatere vaše osebne podatke je treba ohraniti po zakonu. Pravica do preklica za te podatke ne velja.

  Varnost osebnih podatkov
  Vsi podatki, ki jih shrani Ponudnik, so na spletnem mestu zaščiteni z zavarovanim protokolom (HTTPS), ki ščiti povezavo med spletnimi brskalnikmi obiskovalca spletnega mesta in strežnikom pred prisluškovanjem, podatkovno goljufijo in omogoča preverjanje pristnosti uporabnika, s čimer zmanjšuje tveganje nepooblaščenega dostopa. Prav tako so vsi podatki zaščiteni s strani Ponudnika, dostop do njih je dovoljen le osebam, ki z njimi morajo nujno delati, da izpolnijo svoje zakonske ali pogodbene obveznosti in je zaščiten z gesli in drugimi tehničnimi varnostnimi napravami.

  Namen uporabe
  Ponudnik uporablja osebne podatke, da olajša obdelavo naročil, dobavo blaga, izboljšanje spletne strani, trženje in promocijo; z analizo uporabniških podatkov naše podjetje ocenjuje tudi uporabo spletnih strani.

  Google Analytics
  To spletno mesto uporablja storitev Google Analytics, katerega ponudnik je družba Google, Inc. (»Google«). To je storitev, ki beleži vedenje obiskovalcev spletnih strani in omogoča ocenjevanje tega vedenja. To pomaga izboljševati spletne strani, njihovo prijaznost do uporabnika. 

  Zbirani podatki o uporabnikih spletnih strani so anonimni. Storitev ne zbira osebnih in občutljivih podatkov. Google lahko te uporabniške podatke posreduje tretjim osebam, če to zahteva zakon, ali če te tretje osebe obdelajo te podatke za Google.
  Poleg tega je storitev Google Analytics izboljšana z naslednjimi oglaševalskimi funkcijami, ki jih ponuja družba Google.

  • Ponovno trženje.
  • Poročanje o GDN (Googlovo prikazno omrežje).
  • Poročila o demografiji in zanimanju za Google Analytics.

  Več informacij o uporabi in zbiranju podatkov najdete v Googlovih pogojih storitve.

  Če ne želite biti vključeni v statistiko storitve Google Analytics, lahko izkoristite možnost blokiranja prek izklopa storitve Google Analytics (Opt-out).

  Piškotki
  Spletne strani Ponudnika zbirajo informacije o vedenju uporabnikov s pomočjo piškotkov. Piškotki so majhne besedilne datoteke z informacijami, ki jih splete strani shranjujejo v vašem računalniku ali mobilnih napravah, če brskate po tej strani. V teh datotekah so shranjene informacije o vaših korakih in nastavitvah. Naša spletna stran uporablja piškotke, da uporabnikom omogoči boljšo uporabniško izkušnjo ter da izboljša funkcionalnost in učinkovitost strani ter za tržne in promocijske namene. 

  Na tem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke:

  • Piškotki prve strani – so potrebni za zagotovitev poteka spletne strani (kratkoročno). Uporabljamo tudi dolgoročne piškotke za zbiranje združenih anonimnih podatkov o obiskovalcih spletnega mesta (Google Analytics).
  • Piškotki tretjih oseb – piškotki oglasnih omrežij, družabnih omrežij, vdelanih videoposnetkov…

  Nastavitve piškotkov
  Nastavitve piškotkov lahko spremenite v vašem spletnem brskalniku, vendar vas moramo najprej opozoriti, da če so piškotki v brskalniku onemogočeni, ne boste več mogli uporabljati vseh interaktivnih elementov naših spletnih strani. Večina novejših spletnih brskalnikov (kot so Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari …) omogoča pregledovanje shranjenih piškotkov prek nastavitev brskalnika. Z nastavitvami vašega brskalnika posamezne piškotke lahko ročno izbrišete, blokirate ali popolnoma onemogočite njihovo uporabo, jih blokirate ali dovolite le za posamezna spletna mesta. Za podrobnejše informacije uporabite pomoč vašega brskalnika. Če vaš brskalnik omogoča uporabo piškotkov, bomo domnevali, da se strinjate z uporabo standardnih piškotkov na našem strežniku.

  Uporaba podobnih tehnologij
  Ker piškotki niso edini način za sledenje ali prepoznavanje uporabnikov spletnih strani, se po potrebi uporabljajo tudi druge podobne tehnologije (programska oprema za sledenje), ki sledijo našim uporabnikom. To nam na primer omogoča, da spremljamo vzorce vedenja uporabnikov na naši spletni strani in jih uporabljamo za tržne namene, nudimo ali uporabljamo piškotke ali izboljšujemo učinkovitost spletnih funkcij. 

  Ponovno trženje
  Za namene ponovnega trženja Ponudnik zbira piškotke, shranjene v brskalniku obiskovalca. Ponovno trženje je prikaz oglasov na podlagi predhodnih obiskov obiskovalcev na strani Ponudnika. Ob prihodu na spletno mesto se obiskovalec označi in anonimno doda na seznam ciljnega občinstva. Ta oznaka je na voljo prek piškotkov. Podatke iz ponovnega trženja uporabljamo samo za segmentiranje naših obiskovalcev, da bi prejeli ustreznejši oglas. Segmenti se oblikujejo na podlagi več splošnih vzorcev vedenja obiskovalcev. Komercialna sporočila so prikazana v Googlovih iskalnikih itd. Ponovno trženje poteka prek platform za ponovno trženje, kot je npr. Google AdWords in drugo.

  Povezave do spletnih mest tretjih oseb
  Med brskanjem po spletnem mestu lahko naletite na hiperpovezave, ki povezujejo spletne strani tretjih oseb. Ponudnik ni odgovoren za zbiranje ali uporabo osebnih podatkov na teh spletnih straneh ali aplikacijah in priporoča, da se pred pregledovanjem te spletne strani ali uporabo teh aplikacij in storitev temeljito seznanite z zadevnimi pogoji in izjavami o varstvu osebnih podatkov.
  Ponudnik uporablja tudi okolja za družabna omrežja, kot je Facebook, za uporabo in pridobivanje informacij. Te vtičnike drugih platform lahko prepoznate po logotipu in stilizaciji besedila platforme. Če za izbiro ene od naših spletnih mest uporabite enega od teh vtičnikov, lahko ustvarite neposredno povezavo med brskalnikom, ki ga uporabljate, in spletnim mestom zadevnega družabnega omrežja. Ker ta prenos vedno poteka med omrežjem in brskalnikom, Ponudnik nima dostopa do poslanih podatkov in nima nobenih informacij o tem. Če ste bili hkrati prijavljeni v eno od platform ali se kasneje prijavili v dano družabno omrežje, bodo vtičniki lahko samodejno povezali informacije z vašim računom. Enak postopek velja tudi za uporabo vtičnikov (kot so gumbi »Všeč mi je«) ali za dodajanje komentarjev.

  Zagotavljanje podatkov tretjim osebam
  Ponudnik ne bo delil ali posredoval kakršnih koli določljivih podatkov o vas tretjim osebam brez vašega soglasja. Vaše osebne podatke lahko posredujemo samo pooblaščenim poslovnim partnerjem za distribucijo naših izdelkov in storitev, dostavo naročenega blaga in druge komunikacije z vami,
  v primerih, ki jih zahteva zakonodaja, na primer v zvezi z vladnimi preiskavami, s sodnimi postopki ali drugimi pravnimi postopki in zahtevami,
  ali v primeru, da smo v dobri veri prepričani, da je posredovanje vaših osebnih podatkov nujno za zaščito naših pravic, na primer pri preiskovanju morebitne kršitve naših pogojev ali pri odkrivanju preprečevanja ali odkrivanja goljufij.

  Nekatere osebne podatke, kot je e-poštni naslov, lahko operater posreduje tretji osebi, ki izvaja raziskave o zadovoljstvu strank zaradi zagotavljanja boljše nakupovalne izkušnje v prihodnosti. Tretja oseba je operater portala CertifiedShops, ki zadovoljstvo strank preverja z anketami o zadovoljstvu. Ankete ne boste prejeli le, če boste ob nakupu izrecno zavrnete prejemanje takšnih e-poštnih sporočil. 

  Tržna sporočila
  Prejemanje neposrednih tržnih sporočil lahko kadar koli prekinete.
  Najlažji način je, da kliknete na povezavo »odjavi« v katerem koli e-poštnem sporočilu ali sporočilu, ki vam ga pošljemo. Kontaktirate nas lahko tudi s pomočjo naših kontaktnih podatkov na naših spletnih straneh. 

  Varnost
  Ponudnik zbira osebne podatke le v obsegu, ki je potreben za namene, navedene v tej politiki, in uporablja ustrezne varnostne tehnologije za zagotavljanje varnosti, celovitosti in varstvo zasebnosti vseh osebnih podatkov. Vsi osebni podatki, ki jih posredujete Ponudniku, so zavarovani s standardnimi postopki in tehnologijami. Zaradi narave interneta Ponudnik ne more v celoti zagotoviti varnosti informacij, ki jih uporabniki vnesejo na spletnih mestih Ponudnika, vendar Ponudnik uporablja varnostne ukrepe, ki so na splošno priporočeni za preprečitev nepooblaščenega dostopa do posredovanih podatkov.

  Spremembe Politike zasebnosti
  To politiko lahko po potrebi posodobimo. Zato vas spodbujamo, da redno pregledujete to Politiko, da boste obveščeni o tem, kako pomagamo zaščititi vaše osebne podatke, ki ste nam jih dali na voljo. 

  Kontaktne informacije
  Po potrebi se lahko obrnete na Ponudnika, in sicer preko e-pošte na info@svetila-amos.si

 2. Zbiranje osebnih podatkov